perjantai 20. maaliskuuta 2009

Miksi tämä blogi?

Tyttärellämme Tiinalla havaittiin lonkkaluksaatio melkein päivälleen kahden vuoden iässä. Tämä blogi pyrkii jakamaan hyödyllistä tietoa elämästä myöhään havaitun lonkkaluksaation ja sen hoidon kanssa.

En ole lääketieteen ammattilainen, joten en ota kantaa hoitoon sinänsä vaan pyrin antamaan vinkkejä ja linkkejä päivittäiseen elämään. (Otan myös oikein mielelläni vastaan vinkkejä muilta vastaavia tilanteita kokeneilta!). Jokainen lapsi on myös erilainen, joten yritän kertoa jotain josta olisi yleisesti hyötyä keskittymättä kovin paljon omiin kokemuksiimme.

Lonkkaluksaation hoito on erilaista riippuen siitä missä iässä ongelma havaitaan. Meidän tapauksessamme on edessä lonkkaleikkaus sekä jalkojen & lantion kipsaus ehkä jopa puoleksi vuodeksi (näin aluksi ainakin...).

Tilanne tällä hetkellä on se, että saimme eilen kuulla tytölle varatun leikkausajan ensi viikolle. Nyt on menossa tiedon hankkiminen ja valmistautuminen mahdollisuuksien mukaan.

3 kommenttia:

  1. Heippa!
    Olen 1,8 vuotiaan tytön äiti. Meidänkin tytöllä on lonkkaluksaatio. Luksaatiota on hoidettu syntymästä saakka eikä vieläkään loppua näy,leikkaus yms. mahdollisesti vielä edessä=(
    Halusin vaan tiedustella miten teillä on mennyt? Olemme eläneet jo yhden kipsivaiheen (ilman leikkausta kylläkin) läpi ja tiedän, että siinä on oma jaksamisensa, joten tsemppiä ja voimia teille=) t.H

    VastaaPoista
  2. Moi ja sorry vähän hidas vastaus!
    Tänään saatiin kipsi pois ja huomenna saadaan ortoosi. Suunnilleen 4kk on mennyt, mutta nyt lonkka vaikuttaisi stabiililta. Leikkaus ei ollut niin paha juttu kuin pelättiin. Kipuja toki oli alussa, mutta aika pian ne rauhoittuivat. Pienten lasten kanssa on se hyvä puoli, että he ottavat maailman vastaan sellaisena kuin se tulee vastaan ja eivät osaa ehkä samalla tavalla kaivata asioita kuin aikuiset. Kirjoittelemme jossain vaiheessa varmaan "virallisemman" päivityksen tilanteeseen, mutta juuri nyt meinaa olla jotenkin inspiraatio kesälomalla... Meidät tavoittaa emailista lonkkaluksaatio(Miukumauku)luukku.com, jos haluat jutella tai tavata meidän tytön! Oikein mukavaa kesän jatkoa sinne päin ja tsemppiä!

    VastaaPoista
  3. minulla kokemusta 3,5 vuotiaan molemminpuolisen lonkkaluksaation hoidosta. Nyt takana kaksi lonkkaleikkausta ja lonkkien pitäisi nyt olla kunnossa. Kiitos kahden pätevän lasten ortopedin. Kannattaa olla ekan leikkauksen jälkeen tarkkana etteivät lonkat jää löysiksi...saattaa muuten olla ongelmia aikuisena. Osa lääkäreistä ei piittaa löysyydestä ja osa on sitä mieltä, että hyvä hoitaa kerralla kuntoon.

    VastaaPoista